A legszebb házak energetikai tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány

energetikai tanúsítvány

Fotózás közben rengeteg szépet látok

 

A munkám során mindig az a szerencse ér, hogy rengeteg szépet látok az életből. Fotósként dolgozom ugyanis, de én csak úgy szoktam definiálni, hogy fénnyel festő vagyok. Minden elkattintott képpel rajzolok ugyanis, színeket, érzéseket, történéseket festek fel a memóriakártyára. Fotósnak lenni nagy megtiszteltetés és kiváltság, és én ezt nagy odaadással igyekszem meghálálni. Lenyűgöznek a természet csodái, imádok például a közeli erdőben markolat készíteni. A legszebb képeimet akkor sikerül megalkotni, ha napfelkelte vagy napnyugta idejében fotózom. De az urbánus fotográfia sem áll messze tőlem, sőt. Különösen azok a régi házak tetszenek a belvárosban, amelyeket még igényesen, építészetileg a klasszicisták stílusához igazítva hozták létre. Ha ezeket a házakat rendbe hozzák, gyönyörű lehet az eredmény, és ezt fotózni is élvezet.

 

Ugyanakkor azt is megfigyeltem, hogy ezek a karbantartott házak többségében belülről is igen modern, fiatalosabb felújított lakásokat takarnak. És bizony, ezekben az esetekben az energetikai tanúsítvány is rendben van. Bizony, ma már minden eladósorba került háznak rendelkeznie kell érvényes energetikai tanúsítvánnyal. Most persze sokan ráncolhatják a szemöldöküket, hogy mi is ez tulajdonképpen. Nemrég rábukkantam egy internetes oldalra, az e-tanusitas.eu-ra, amely ezt is nagyon jól elmagyarázza. Az energetikai tanúsítvány gyakorlatilag azt árulja el, hogy energetikailag mennyire gazdaságos az ingatlan fenntartása, illetve ezáltal mennyire környezetbarát az ingatlan.

 

Értelemszerűen az újszerű vagy felújított lakások energetikai tanúsítványa is jobb eredményről fog árulkodni, mint amelyikhez évek óta hozzá sem nyúltak. Egy energetikai tanúsítványt általában tíz évre adnak ki, azonban ha bármi nagyobb változás történik, például a fűtés rendszert átalakítják, akkor új tanúsítvány készítése lesz szükséges.

 

Szerezz energetikai tanúsítványt az e-tanusitas.eu csapatától!

 

Az e-tanusitas.eu csapatával az energetikai tanúsítvány elkészítésének folyamata is néhány egyszerű lépésben megoldható. Először is, a honlapjukon elérhető egy online is kitölthető űrlap. Ennek a beküldésével lehet jelezni, ha valaki igényt tartana az e-tanusitvany.eu csapatának a segítségére. Ezt követően az egyik kollégájuk telefonon felveszi velünk a kapcsolatot, hogy egyeztessen a legfontosabb részletekről. Ha kéznél van bármilyen dokumentáció, mérési jegyzőkönyv, műszaki rajz, amely többlet információval szolgálhat az adott ingatlanról, érdemes azt is előkészíteni. Ez ugyanis nagyban meggyorsíthatja az egyeztetést, és pontosabbá teheti a további teendőket is a tanúsítvány elkészítése kapcsán. Ha minden adatot sikerült egyeztetni, akkor a telefonos kör utolsó lépéseként sor kerül a személyes helyszíni felmérés időpontjának egyeztetésére is. Ezt követően pedig a kiválasztott szakavatott kolléga megjelenik a megbeszélt helyen és időben, hogy az energetikai tanúsítványhoz szükséges méréseket elkészítse.

 

A helyszínre kiérkező kolléga aztán a mérési eredményeket azonnal, a mérés végeztével továbbítja a kollégáinak az irodába. Az irodai munkatársak így tulajdonképpen időkiesés nélkül, majdhogynem párhuzamosan el tudnak kezdeni dolgozni a részükre megadott adatokkal. Így pillanatok alatt elkészül a tanúsítvány, amelyet másnap már a futárszolgálat szállít ki az ügyfél részére. Így tulajdonképpen akár 12-24 óra leforgása alatt a kezünkbe vehetjük az elkészült energetikai tanúsítványunkat! De nemcsak időben, hanem árban is profikkal van dolgunk. Az e-tanusizas.eu ugyanis országos lefedettséggel rendelkezik, és minden megrendelésére árgaranciát vállal! Ez azt jelenti, hogy ha bármely másik társaság alacsonyabb árat ajánlana a tanúsítvány elkészítésére, az e-tanusitas.eu csapata a versenytárs által ajánlott, alacsonyabb áron is hajlandó a tanúsítvány elkészítésére! Engem meggyőzött, amit róluk olvastam a honlapjukon. Ha nekem lenne egy olyan szép lakásom, mint amilyeneket fotózni szoktam, biztosan velük készítettem el az energetikai tanúsítványt!

Posted by: on