A mi kis vállalkozásunk

Szponzorált tartalom

egyéni vállalkozás székhely

egyéni vállalkozás székhely

A feleségemmel a munkahelyünkön ismerkedtem meg. Egy nagyvállalatnál dolgoztunk sokáig mindketten, más-más területeken, de középvezető szintjén, így a munkánk nap mint nap érintette a másikét. A házasságunkra kapcsolatunk negyedik évében került sor, ami hatalmas elköteleződés volt mindkettőnk részéről. A másik nagy döntés, amit házasságunk évében meghoztunk az az volt, hogy mindketten felmondjuk az addigi munkánkat, elköltözzünk a budapesti agglomerációba és nyissunk közösen egy kis pékséget. Szerettünk volna gyerekeket, de az a fajta nagyvállalati életmód, amit eddig folytattunk nem lett volna beilleszthető az általunk elképzelt családi idillbe.

 

Persze a pékség és az egyéni vállalkozás elindítása sem volt zökkenőmentes. Kiderült, hogy kell egy bejegyzett egyéni vállalkozás székhely, ami gyakorlatilag az általunk létrehozni kívánt cégnek a hivatalos levelezési címe is. Ahogyan mi értelmeztük, kell egy iroda, ahova minden hivatalos üzleti, jogi és egyéb iratok befutnak. Ez kötelező. Ha nincs olyan székhely, ahol a cég minden iratot azonnal átvesz és kezel, akkor a céget akár meg is szüntethetik és a tulajdonosokat eltilthatják az újabb vállalkozás alapítástól.

 

Ez elég ijesztőnek bizonyult számunkra ahhoz, hogy utána nézzünk, hogy milyen módjai vannak annak, hogy székhelyet találjunk egyéni vállalkozásunknak: szekhelyszolgaltatas24.hu. A böngészőben találtunk rá végül a Gross honlapjára, ami egy olyan cég, mely pont olyan esetekben nyújt segítséget, amelyben mi is voltunk. Nem is gondoltuk volna, hogy létezik ilyen, hogy székhelyszolgáltatás, de hát holtáig tanul az ember.

 

Egyébként meglepetésünkre több ilyen oldallal is találkoztunk, de a Gross székhelyszolgáltató weboldala volt az, ami megragadta a figyelmünket. Talán azért, mert könnyen átlátható, az információk szépen külön vannak szedve az oldalán, talán azért, mert a feleségemnek tetszett a honlapdesign, de úgy döntöttünk mindenesetre, hogy a Grosstól informálódunk tovább székhely ügyileg egyéni vállalkozásunk számára. Az „egyéni vállalkozás székhely” témakörében itt leltünk mindenben teljes bizonyosságra.

 

Már rögtön a honlap első felugró oldalán, különösebb keresgélés nélkül megtaláltunk minden adatot. Az egyik leghasznosabb bekezdés a székhelyszolgáltatás előnyei rész volt, ahol arról írtak, hogy miért is jó egy ilyen szolgáltatás igénybevétele. Például egy olyan induló vállalkozásnál, mint a miénk. Ha elfogadjuk a Gross által kínált lehetőséget, nem kell adminisztrációs irodát és alkalmazottakat fizetni/fenntartani, a székhelyszolgáltató mindent elintéz helyettünk, és minden fontos dokumentumot átvesz, majd online elküld nekünk, értesít minden fontos küldeményünkről, valamint, ha például saját otthonunkba jelentenénk be az egyéni vállalkozás székhelyét (hiszen ha nem így lenne, külön irodát kéne fenntartanunk a céges ügyek intézésére), minden váratlan hatósági ellenőrzést nekünk kéne fogadnunk, ami a családi szférát megbolygatná. A székhelyszolgáltató ezt a kellemetlenséget is intézi helyettünk, így segítve abban, hogy megmaradjon a magánszféra.

 

Azzal sem voltunk tisztában, hogy ha lakásunkra jelentjük be a céget, akkor kötelező építményadót kell fizetnünk. Egyszóval kiderült, hogy rengeteg nem várt plusz költség merülhet fel, ha belekezdünk a mi kis pékség projektünkbe. A Gross honlapján tájékozódva egyre inkább húztunk afelé, hogy felvegyük velük a kapcsolatot és kérvényezzük az általuk kínált székhelyszolgáltatások valamelyikét. Az oldal legalján találtunk egy „Rólunk” rovatot is a cégről, ahol arról kaptunk egy képet, hogy mióta működik a Gross és hogyan intézi ügyfelei dolgait. A cég immár ötödik éve folyamatos AA minősítést kap, ami megerősítette bennünk azt, hogy egy stabil cég, akikkel érdemes dolgozni. Az oldal végigolvasása után már egyértelmű volt számunkra, hogy profikkal van dolgunk, akik minden tudásukkal segíteni fognak az alapvetően ránk háruló papírmunka és üzleti dokumentumok intézésében, ami hatalmas könnyebbség egy induló kisvállalkozásnak. Ezek fényében már csak egyetlen dolgunk maradt, mégpedig telefonálni.

Posted by: on