Zárcsere házilag vagy szakemberrel? Melyik a biztonságosabb választás?

Szponzorált tartalom

Zárszerviz Budapesten

Budapest kiemelt a betörések statisztikáiban, egyrészt azért mert a kerültekben élnek a legtöbben másrészt azért mert elhanyagolt zárrendszerekre van bízva az érték védelme.
Otthonunk biztonsága kiemelt fontosságú, ezért a bejárati ajtó zárának megfelelő működése elengedhetetlen, ebben pedig segítségünkre lehet egy profi zárszerviz gyorsszolgálat Budapest területén.
Ha a zár meghibásodik vagy cserére szorul, felmerül a kérdés: vállaljuk-e a feladatot házilag, vagy inkább hívjunk szakembert? Ebben a cikkben összehasonlítjuk a két lehetőséget, hogy Ön is megalapozott döntést hozhasson.

Miért érdemes szakemberhez fordulni?

A legtöbb szolgáltató már évtizedek óta járja Budapest utcáit, sok esetben már az utca nevekből azonosítani tudja milyen bejárati ajtóban kell a zárat lecserélni.
A zárszerviz szakemberei nap mint nap foglalkoznak különböző típusú zárak szerelésével és javításával.
Ismerik a legújabb technológiákat és a biztonsági előírásokat, így biztosíthatják, hogy a cilinderzár megfelelően legyen beépítve és működjön hosszú távon biztonságot is nyújtson.

Széleskörű szolgáltatás: A zárszervizek nem csak a zárszerkezetek cseréjével foglalkoznak, hanem más szolgáltatásokat is nyújtanak, például zárjavítást, zárbetét cserét, vagy akár biztonsági tanácsadást is adnak olyan helyzetekben mikor a biztonság az elsődleges szempont. Amennyiben az ajtózárak cseréje nem hozhat fejlődést a védelem területén a zárszervizek szakemberei további megoldásokat
adhatnak a hevederzárak felszereléstől kezdve a biztonsági ajtórácsok alkalmazásával. Kiegészítő másodzárakat szerelhetnek fel és megerősíthetik az ajtószárnyak nyíló részeit reteszekkel.

Garancia: A legtöbb zárszerviz garanciát vállal a munkájára, így ha bármilyen probléma merül fel, akkor a szakember ingyenesen kijavítja a hibát.
Biztonság: Egy rosszul beszerelt hengerzárbetét könnyen feltörhető, így veszélyeztetve otthonunk biztonságát.
A szakember garantálja, hogy az ajtózár betét megfelelően legyen rögzítve, és ne nyújtson támadási felületet a betörőknek.
Méreteket úgy választja ki a zárszerelő, hogy a biztosító előírásainak megfeleljen.

Milyen kockázatokkal jár a házilagos zárcsere?

Hibás beépítés: Ha nem vagyunk jártasak a zárak szerelésében, könnyen elronthatjuk a munkát.
Egy rosszul beépített zár nemcsak biztonsági kockázatot jelent, de a későbbiekben további problémákat is okozhat.
A bejárati ajtólap síkjából kilógó zárcilinder azonnali betörést vonzhat maga után, ezzel szemben a belső oldalon kilógó zárbetét pedig egy ruha akasztó funkcióját is elláthatja.
Kulcsok számának helytelen felmérése többletköltségekkel járhat, míg a lakatos által felmért lehetőségekben akár plusz funkciókat és extra kulcstartalmat is kaphatunk reális áron.
Többletköltség: Ha a házilagos javítás során valami elromlik, akkor további költségekkel kell számolnunk, például új alkatrészek beszerzésével vagy egy szakember hívásával.
Időveszteség: A zárak cseréje időigényes feladat lehet, különösen, ha nem rendelkezünk a megfelelő szerszámokkal és tapasztalattal.
Biztosítás: Ha a biztosítási szerződésünkben szerepel, hogy a zárat szakembernek kell cserélnie, akkor a házilagos javítás esetén elveszíthetjük a biztosítási fedezetet.

Mikor érdemes házilag próbálkozni az ajtózárak lecserélésével?

Egyszerű zárbetét csere: Ha csak a zárbetétet szeretnénk kicserélni, és már van tapasztalatunk hasonló munkákban, akkor megpróbálkozhatunk a házilagos javítással.
Ám sok esetben egy kereszthornyú csavar fellazítása is kétséges kimeneteleket és több órás veszteséget okozhat.
Költséghatékonyság: Ha szűkös a költségvetésünk, és biztosak vagyunk benne, hogy el tudjuk végezni a munkát, akkor a házilagos javítás lehet a megfelelő választás lehet, de biztonságos nem.

Összegzéskén:
A zárcsere egy olyan feladat, amelyet érdemes szakemberre bízni, különösen, ha az bejárati ajtóról van szó.
A szakember biztosítja, hogy a zár megfelelően legyen beépítve, és ezáltal otthonunk biztonsága is garantált legyen.
Természetesen vannak olyan esetek, amikor a házilagos javítás is szóba jöhet, de ilyenkor alaposan mérlegeljük a kockázatokat és az előnyöket, mert ez lehet később a többszörösébe is kerülhet mintha a zárcserét szakember végezte volna.

Posted by: admin on